Dendrocopos major . Woodpecker

FOTO - fra treet i hagen min. Rett utenfor kjøkkenvinduet. Januardag.

Flaggspetten

❤❤❤

Filmsnutter både fra hagen og fra turer...

Stor stas å møte på denne flotte fuglen.

Den er fast gjest i hagen min. Kommer som regel alene, men av og til er det to der samtidig. Den er ikke spesielt skvetten eller sky av seg, men den slår seg ikke til ro og spiser dersom Sjura er her..ellers  er den blitt veldig vant til meg og jeg får komme ganske nær den uten at den flyr..

  • Høst.

    Tidligmorgentur

  • Alltid så stas å få øye på flaggspetten.. fra tur langs kyststien - oktober.

Flaggspetten besøker hagen min nesten hver dag

Den henger rett utenfor mitt kjøkkenvindu å spiser. Kommer ofte når jeg står å lager middag.. Stor stas å observere denne fargerike og flotte hagefuglen - en av mine favoritter <3

Flaggspettmøte i vårskogen

Tror den finner insekter, eller kanskje larver, under barken.

Hortenskogen. Hører ofte hakkespetter når jeg går tur i skogen, men denne dagen klarte jeg også å finne treet den satt å hakket i. Stor stas <3 #Lykkeknips deluxe :))

Flaggspett - spiser Solsikkefrø i et tre v/Havet

Fra tur langs kyststien i Horten. Borreparken. Noen har hengt opp fuglemat i et tre v/Havet og der er det masse forskjellige fugler. Første gang jeg ser flaggspetten spise solsikkefrø - fasinerende. Først trodde jeg den skulle gjemme frøene i stammen, men så så jeg gjennom linsa at den faktisk åpne det for å spise. Artig teknikk :)

Flaggspetten synger for full hals

Den sitter ofte i toppen av denne store gamle bjørka og synger litt, før den flyr inn i min hage for å spise. Lærte fort å kjenne igjen lyden av denne - veldig forskjellig fra alle de andre hagefuglene. Nå kjenner jeg den på lyden når jeg er ute på tur også. Bare hør etter den neste gang du er ute å går - jeg hører den veldig ofte nå når jeg er blitt obs på lyden av den :) Veldig stas :))

©

Helle Katrin Arntzen